OOG organiseert het hele jaar uiteenlopende activiteiten

De Ondernemerskring Oost-Groningen organiseert met regelmaat verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn erop gericht om de interactie tussen de leden te optimaliseren. Sommige activiteiten zijn in informele sfeer, andere in formele sfeer.

Ook lid worden? Vul ons formulier in!

Word nu lid!

Netwerkborrels

10 keer per jaar wordt er een gesponsorde netwerkborrel georganiseerd. Leden ontmoeten elkaar hier in informele sfeer. De OOG-borrel wordt traditioneel op vrijdag vanaf 17.30 uur gehouden en ‘geadopteerd’ door één van de leden. De sponsor presenteert tijdens een ‘fifteen minutes talk’ zijn of haar bedrijf.

 

Bedrijfsbezoeken

2 keer per jaar organiseert OOG een bedrijfsbezoek. Één keer per jaar bij een van de leden en één keer per jaar wordt er een bezoek gebracht aan een bedrijf dat niet is aangesloten bij de Ondernemerskring Oost-Groningen.

Algemene Ledenvergadering

De algemene ledenvergadering vindt één keer per jaar plaats. Na de vergadering verzorgt een gastspreker een interessante lezing. 

 

Formele bijeenkomsten

Gastsprekers uit het bedrijfsleven of de politiek worden uitgenodigd om in te gaan op zaken die de belangen van de leden raken. Soms is dit in de vorm van een (mini)symposium.

Jaarexcursie

Ieder jaar wordt een innovatief bedrijf in Nederland of in het Duitse grensgebied bezocht. De sfeer tijdens de 2-daagse OOG-reis is ieder jaar weer fantastisch en omvat naast het bedrijfsbezoek altijd enkele leuke activiteiten om de interactie tussen de leden verder te bevorderen.

 

Social Events

Om elkaar beter te leren kennen organiseert OOG regelmatig bijeenkomsten met een ontspannen karakter. Enkele voorbeelden hiervan zijn golfclinics, nachtelijke speurtochten of andere sportieve of culturele activiteiten. Ook de nieuwjaarsbijeenkomst is een gebeurtenis waar de leden elk jaar weer naar uitkijken en in grote getalen bij aanwezig zijn. 

OOG onderhoudt goed contact met lokale instanties

Naast bovenstaande activiteiten is de Ondernemerskring Oost-Groningen ook op andere gebieden actief. Regelmatig heeft een delegatie van de Ondernemerskring Oost-Groningen bijeenkomsten met (een deel van) het college van Gemeente Oldambt en met de accountmanagers van de afdeling Economische Zaken. Behalve het bespreken van lopende zaken is het mogelijk om specifieke vragen van leden aan te kaarten. Met de Kamer van Koophandel en andere ondernemersverenigingen uit de regio worden ook contacten onderhouden door OOG.

 

Ondernemersprijs Oost-Groningen en Ondernemersavond

Gezamenlijk met Gemeente Oldambt organiseert OOG de Ondernemersprijs Oost-Groningen. Deze verkiezing van de beste ondernemer vindt ieder even jaar plaats. De oneven jaren staan in het teken van een belangrijke ondernemersavond.

OOG voor beroepsonderwijs

Campus Winschoten is een onderwijsinstelling met een vernieuwende onderwijsmethode. VMBO- en MBO leerlingen maken intensief kennis met de beroepspraktijk. De ‘Campusleerklus’ is een opdracht waarmee leerlingen praktijkervaring kunnen opdoen in het bedrijfsleven. De Ondernemerskring Oost-Groningen is met een bestuurslid vertegenwoordigd in de adviesraad die het management van de school adviseert. Hierdoor is OOG betrokken bij dit beroepsonderwijs en heeft zij invloed op de inhoud en de kwaliteit.

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.