Kids&Bizz | Lieven Scheire: DNA

Terug naar het archief

12 december 2019
vanaf 20:15

Info:

Locatie: De Klinker 

Net als andere jaren levert OOG een bijdrage om kinderen van basisscholen in Gemeente Oldambt, Pekela en Westerwolde de mogelijkheid te bieden een theatervoorstelling bij te wonen. Ieder jaar staat er een educatieve voorstelling op het programma. Zo hebben o.a. Andre Kuipers, Maarten van der Weijden en Richard van Hooijdonk een voorstelling speciaal gericht op kinderen gegeven in Theater De Klinker. In de middag is de voorstelling gratis te bezichtigen door de kinderen; gekoppeld aan die middagvoorstelling, bieden wij u als lid van OOG samen met uw partner de mogelijkheid om de avondvoorstelling kosteloos bijwonen.

Lieven Scheire

Je hebt geen zes diploma’s nodig om Lieven’s wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian, als theatermaker en wetenschapsdeskundige in tv-programma’s (o.a. RTL Late Night) weet hij zelfs een leek te interesseren voor wetenschappen.

Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. In dit theatercollege heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.

Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de wetenschap en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

In de pers
“Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege over DNA” ★★★★(Algemeen Dagblad).

“Zijn college liet me beseffen dat er spectaculair veel is gebeurd in de biologie sinds ik twintig jaar geleden eindexamen deed in dat vak.” en “Live in Nerdland: DNA laat zien wat er nu al kan en wat er de komende jaren aan zit te komen.” (Ionica Smeets)


Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.