Terug naar Nieuws

Interview met Pascal Spijker van Spijker Logistics & Koeriersdiensten

Gepubliceerd op:
Interview met Pascal Spijker van Spijker Logistics & Koeriersdiensten

7 dagen per week, 24 uur per dag kunt u bij Spijker Logistics & Koeriersdiensten terecht voor pakket en pallet verzending, spoedtransport en op- en overslag. Zowel in Nederland als in Europa. Spijker werkt samen met grote distributeurs en collega koeriers, waardoor ze concurrerend zijn qua prijs. In maart 2018 gingen wij in gesprek met eigenaar Pascal Spijker.

Pascal, jullie verzorgen transport in de breedste zin van het woord, hebben jullie ook een specialisatie?

Logistics geeft eigenlijk al aan dat we in diverse takken van het transport gespecialiseerd zijn. Van het verzenden van pakketten en pallets tot spoedopdrachten uitvoeren naar diverse Europese bestemmingen.

Onze wagens rijden dagelijks door geheel Europa om spoedorders af te leveren. Al onze voertuigen zijn uitgerust met track en tracé zodat onze klanten op de hoogte blijven waar hun goederen zich bevinden. Tevens hebben we dagelijks 2 voertuigen in de provincie Groningen rondrijden die pakketten afleveren voor onze klanten die voor een concurrerend tarief hun goederen snel geleverd kunnen krijgen. Doordat onze planning dagelijks een vaste bezetting heeft hoeven onze klanten niet zo lang te wachten om te achterhalen wanneer hun pakket of pallet of spoedzending geleverd word. Wij streven ernaar om binnen 30 minuten onze klanten een antwoord te geven.

Jullie zijn net verhuisd naar de Havenkade in Winschoten. Biedt deze nieuwe locatie meer mogelijkheden?

Op onze nieuwe locatie kunnen we onze klanten nu ook op en overslag aanbieden. Tevens behoort orderpicking nu ook tot de mogelijkheden in onze ruime opslagloods is tevens een dockshelter aanwezig zodat we sneller vrachtwagens kunnen laden en lossen.

Door onze ruime openingstijden kunnen onze klanten het grootste gedeelte van de dag bij hun goederen komen en kunnen we last minute nog orders verzend gereed maken zodat ze dezelfde dag nog vervoerd kunnen worden.

Zijn er naast de dagelijkse werkzaamheden, projecten waar je momenteel mee bezig bent?

Op dit moment zijn wij druk bezig om ons te specialiseren in de maritieme sector. Door onze samenwerking met een grote Nederlandse bevrachter bevoorraden wij dagelijks schepen in o.a. de Eemshaven-Delfzijl-Harlingen en diverse Noord Duitse havens. Tevens verzorgen wij voor hun dagelijks het laden en lossen van vrachtwagens bij ons in het magazijn. Door te investeren in diverse hulpmiddelen ten behoeve van het snel laden en lossen van onze bussen kunnen we nog sneller inhaken in de behoefte van onze opdrachtgevers. Tevens zijn we op de achtergrond al 1.5 jaar bezig met Elektrisch bevoorraden in onze regio Oldambt we zijn hier met meerdere partijen over in gesprek maar dit vergt extra tijd. Verder zijn we ons nog meer aan het specialiseren in het spoedvervoer zodat we nog meer aan de wensen van onze klanten kunnen voldoen. Onze klanten kunnen 7 dagen per week 24 uur per dag hun spoedorder bij ons plaatsen.

Werk je veel met andere OOG-leden samen?

Een gedeelte van de ondernemers uit het Oldambt maakt al gebruik van onze diensten uiteraard zitten hier ook diverse OOG leden bij.

Wat biedt OOG als meerwaarde voor jouw bedrijf?

Het OOG is een mooi netwerk en heeft ons al diverse opdrachten opgeleverd tevens maken we onderling al gebruik van elkaars diensten en kennis. Wij kopen onze producten die wij dagelijks nodig zijn zoveel mogelijk bij OOG leden of bij regionale ondernemers.

Wat is je motto / slogan?

ZONDER TRANSPORT STAAT ALLES STIL !!!!

Flinc biedt innovatieve ondernemers ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken

Flinc biedt innovatieve ondernemers ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken

Flinc is onderdeel van de regionale ontwikkelingsmaatschappij de NOM, het ministerie van Economische Zaken en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en biedt innovatieve ondernemers ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken. 
Lees het hele bericht
 
Mini-seminar Best Value Aanpak inkoop

Mini-seminar Best Value Aanpak inkoop

In de praktijk kunnen inkopers een aanbesteding goed in de markt zetten en kunnen verkopers deze aanbesteding winnen. Maar dan? De uitvoering van het contract eindigt te vaak in teleurstellende resultaten. Hoe kun je dat voorkomen? Kom donderdag 4 april naar het mini-seminar bij de inkoopminor van de Hanzehogeschool in Groningen!
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.