Leden over OOG


Jeroen Helmers 
Eigenaar en werkzaam bij Interoffice in Winschoten

“Sinds 2004 ben ik werkzaam bij Interoffice. Voornamelijk gedurende de eerste jaren is voor mij duidelijk geworden dat een goed netwerk erg belangrijk is. In mijn vorige werkomgeving kwamen de klanten naar je toe, maar dit was hele andere koek. Zelf op pad en bellen. Het duurt in de regel een aantal jaren voor een klantenkring is opgebouwd waar je voldoende vruchten van kunt plukken.
Ondernemerskring Oost Groningen is in mijn ogen een netwerkclub waar je heen gaat voor de gezelligheid en waar je andere ondernemers leert kennen op een plezierige ontspannen manier. Ik probeer zo vaak als mogelijk bij een bedrijfsbezoek aanwezig te zijn, omdat ik het erg interessant vindt om te zien hoe een onderneming functioneert en inspeelt op de huidige continu veranderende markt.
In mijn visie staat voorop dat 1 + 1 altijd 3 is. Daarmee bedoel ik dat waar mogelijk de krachten bundelen, altijd leidt tot meer in plaats van minder. En het lijkt mij dat ieder van ons meer prefereert boven minder. Indien we binnen de ondernemerskring elkaar de handel gunnen komt het uiteindelijk dus voor allen tot meer resultaat.“

A. Boer
Eigenaar Assurantie en Onroerendgoedkantoor Boer in Bellingwolde

“Toen ik het kantoor van mijn vader overnam zat onze klantenkring hoofdzakelijk in Bellingwolde.  Dat liep allemaal best goed, maar toch ontstond er na een paar jaar de behoefte aan verdere groei. Dit zou niet anders kunnen dan door het werkgebied te vergroten. Een kennis wees me op mogelijkheid lid te worden van de Ondernemerskring Oost-Groningen. Dat advies heb ik opgevolgd en ik heb er nooit spijt van gehad. En niet alleen omdat het me in contact bracht met potentiële klanten. Via de Ondernemerskring leerde ik ook een grote diversiteit aan branches kennen. Tijdens de bijeenkomsten verneem je wat er in diverse bedrijfstakken speelt. Ons kantoor heeft de ambitie om ondernemers te voorzien van adviezen die er toe doen. Kennis van de branche waarin de klant opereert is dan een groot voordeel. Een ander sterk punt van de kring is dat je door de frequentie en de aard van de bijeenkomsten in staat bent een persoonlijke band met je medeleden op te bouwen. Bovendien is het altijd enorm gezellig.”

D.J. van der Wal
Eigenaar Loon-, grondverzet- en transportbedrijf Van der Wal in Blijham“Het grootste gedeelte van onze omzet behalen wij uit infrastructurele werken. Als direct zakelijk netwerk is de Ondernemerskring Oost-Groningen dan ook van iets minder belang. Dat wil zeggen dat ik niet het gevoel heb via de OOG een-twee-drie werk binnen te halen. Toch is zien en gezien worden naar mijn menig belangrijk. Men leert je kennen, weet wat je doet en waar je voor staat. Uiteraard moet je dan wel regelmatig de bijeenkomsten bezoeken, anders kom je niet in beeld. Ik ben ervan overtuigd dat het lidmaatschap voor ons bedrijf indirect wel positieve effecten heeft. Meer in de sfeer van mond-tot-oor reclame. Persoonlijk ervaar ik de kring ook als een verrijking. Je komt er in contact met mensen die veelal verschillende achtergronden hebben.  Mensen die je anders nooit zou leren kennen. Daarbij komt dat die contacten altijd plezierig zijn; het is nu eenmaal een leuke groep.”