Terug naar Nieuws

10 mei inloopavond over oplossingen verkeersknooppunt de Blauwe Roos

Gepubliceerd op:

De provincie Groningen, gemeente Oldambt en Rijkswaterstaat organiseren dinsdag 10 mei een informatiebijeenkomst over verkeersknooppunt de Blauwe Roos in Winschoten. Belangstellenden zijn tussen 17.00 - 20.00 uur welkom in hotel-restaurant In den Stallen in Winschoten. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

 

Projectteamleden van de provincie, gemeente en Rijkswaterstaat zijn tijdens de inloopbijeenkomst aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op het voorlopige ontwerp voor de aanpassingen aan de Blauwe Roos. Er zijn ook medewerkers van Groningen Bereikbaar aanwezig om te vertellen over de mogelijkheden van 'slim reizen' (zogenaamd mobiliteitsmanagement ) in en rondom Winschoten.

Bijeenkomst
De inloopbijeenkomst is dinsdag 10 mei van 17.00 tot 20.00 uur in hotel-restaurant In den Stallen (Oostereinde 10, 9672 TC Winschoten). Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Op de
website van de provincie Groningen staat binnenkort meer informatie over het project.

Blauwe Roos
Verkeersknooppunt de Blauwe Roos ligt aan de A7 bij de op- en afritten naar Winschoten en Blauwestad. De Blauwe Roos is een belangrijk knooppunt voor het verkeer in deze omgeving. Rondom het verkeersknooppunt is het soms erg druk . Dit betekent dat er regelmatig in de middagspits en tijdens en na de brugopening een lange rij met (vracht)auto’s staat en het verkeer niet goed kan doorrijden. Om de situatie goed in beeld te krijgen, is er onderzoek gedaan naar het wegverkeer en het scheepvaartverkeer. De provincie Groningen heeft plannen om met enkele gerichte
maatregelen de doorstroming van de rotonde de Blauwe Roos te verbeteren.

Vervolg
In het najaar van 2022 nemen Provinciale Staten een besluit over het ontwerp en de maatregelen bij de Blauwe Roos. De planning is om eind 2023 met de werkzaamheden te starten.

Finale Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022 verplaatst naar 19 mei

Finale Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022 verplaatst naar 19 mei

De finale van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022 op 3 maart gaat niet door. Dit heeft te maken met de beperkte hoeveelheid mensen die de finale zouden mogen bijwonen in verband met de huidige coronamaatregelen. Het is helaas geen optie om de mogelijke versoepelingen over twee weken af te wachten. De finale is daarom verplaatst naar 19 mei 2022.
Lees het hele bericht
 
Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. We hopen jullie snel weer te kunnen ontmoeten.
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.