Terug naar Nieuws

Corona en ondernemers

Gepubliceerd op:
Corona en ondernemers

Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt:

“Corona raakt. Het raakt mensen die door het virus ziek worden, het raakt de familie rondom de persoon die ziek is, het raakt de samenleving waarvan we veel vragen. Het raakt zorginstellingen, verplegers, artsen en docenten en het raakt u als ondernemer! De landelijke maatregelen vragen ook veel van u als ondernemer en dat realiseren wij ons. 

De getroffen maatregelen hebben een grote impact op uw ondernemerschap, zowel financieel als emotioneel. De eerste reacties zijn begripvol en we merken dat de ondernemers achter de maatregelen staan. Maatregelen die genomen worden om de volksgezondheid te waarborgen en een piekbelasting in de zorgvraag te voorkomen.

 

We proberen als gemeente jullie zoveel mogelijk te helpen en onze dienstverlening te handhaven. We hebben nog niet voor alle vraagstukken een passende oplossing en ook kunnen we nog niet alle vragen beantwoorden. Achter de schermen zijn we hier druk mee bezig. We hebben op onze website een pagina ingericht voor ondernemers waar we ook een overzicht met lokale vragen en antwoorden gaan publiceren. Voor meer informatie over Corona verwijs ik u naar de site van de Rijksoverheid.

 

Voor nu wens ik ondernemend Oldambt en alle inwoners veel gezondheid toe. Samen kunnen we veel, help elkaar! Heeft u vragen of wilt u praten? Neem dan contact op met het Ondernemersloket, onze accountmanagers helpen u graag!

 

Ondernemerspagina gemeente Oldambt: www.gemeente-oldambt.nl/hulp-voor-ondernemers

Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

Contact met Ondernemersloket: www.gemeente-oldambt.nl/contact-ondernemersloket

 

Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf

Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf

Als samenleving zitten we midden in de vierde industriële revolutie. De digitalisering heeft daarbinnen een belangrijke positie. We willen u als ondernemer helpen groeien in de digitale mogelijkheden. Daarom organiseert Gemeente Oldambt op 11 maart 2020 in samenwerking met KVK de (gratis) inspiratieavond ‘Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf’ in de Rabozaal in Cultuurhuis De Klinker te Winschoten. Alle ondernemers uit Oost-Groningen zijn, na registratie, welkom op deze inspiratieavond.
Lees het hele bericht
 
Digitale ondernemerspeiling Oldambt

Digitale ondernemerspeiling Oldambt

Bent u als ondernemer tevreden over de dienstverlening van Gemeente Oldambt? Zijn er punten waarop het beter kan? Uw mening telt! Uw ervaringen geven meer inzicht en helpen om het lokale ondernemersklimaat in Oldambt te optimaliseren. De gemeente nodigt ondernemers dan ook graag uit om deel te nemen aan de digitale ondernemerspeiling Oldambt.
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.