Terug naar Nieuws

Corona en ondernemers

Gepubliceerd op:
Corona en ondernemers

Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt:

“Corona raakt. Het raakt mensen die door het virus ziek worden, het raakt de familie rondom de persoon die ziek is, het raakt de samenleving waarvan we veel vragen. Het raakt zorginstellingen, verplegers, artsen en docenten en het raakt u als ondernemer! De landelijke maatregelen vragen ook veel van u als ondernemer en dat realiseren wij ons. 

De getroffen maatregelen hebben een grote impact op uw ondernemerschap, zowel financieel als emotioneel. De eerste reacties zijn begripvol en we merken dat de ondernemers achter de maatregelen staan. Maatregelen die genomen worden om de volksgezondheid te waarborgen en een piekbelasting in de zorgvraag te voorkomen.

 

We proberen als gemeente jullie zoveel mogelijk te helpen en onze dienstverlening te handhaven. We hebben nog niet voor alle vraagstukken een passende oplossing en ook kunnen we nog niet alle vragen beantwoorden. Achter de schermen zijn we hier druk mee bezig. We hebben op onze website een pagina ingericht voor ondernemers waar we ook een overzicht met lokale vragen en antwoorden gaan publiceren. Voor meer informatie over Corona verwijs ik u naar de site van de Rijksoverheid.

 

Voor nu wens ik ondernemend Oldambt en alle inwoners veel gezondheid toe. Samen kunnen we veel, help elkaar! Heeft u vragen of wilt u praten? Neem dan contact op met het Ondernemersloket, onze accountmanagers helpen u graag!

 

Ondernemerspagina gemeente Oldambt: www.gemeente-oldambt.nl/hulp-voor-ondernemers

Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

Contact met Ondernemersloket: www.gemeente-oldambt.nl/contact-ondernemersloket

 

In liefdevolle herinnering aan Jan Kloosterboer

In liefdevolle herinnering aan Jan Kloosterboer

Met groot verdriet, delen we je mee dat Jan Kloosterboer, een gewaardeerd lid van ons bestuur en een dierbare vriend van velen, dinsdag 5 december 2023 plotseling is overleden. 
Lees het hele bericht
 
10 mei inloopavond over oplossingen verkeersknooppunt de Blauwe Roos

10 mei inloopavond over oplossingen verkeersknooppunt de Blauwe Roos

De provincie Groningen, gemeente Oldambt en Rijkswaterstaat organiseren dinsdag 10 mei een informatiebijeenkomst over verkeersknooppunt de Blauwe Roos in Winschoten. Belangstellenden zijn tussen 17.00 - 20.00 uur welkom in hotel-restaurant In den Stallen in Winschoten. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.