Terug naar Nieuws

Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen

Gepubliceerd op:
Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen

De Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen is een feit. Op 20 december is door betrokken ondernemersverenigingen, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties de koers tot inrichting en invulling van de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen vastgesteld. Naar verwachting zal de Gebiedscoöperatie op 1 februari 2019 volledig operationeel zijn.

Het belangrijkste doel van de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen is behoud en ontwikkeling van de regio. Daarvoor stimuleert, ontwikkelt en realiseert de Gebiedscoöperatie economische activiteiten die in het voordeel zijn van Zuid- en Oost-Groningen in zijn geheel en van de leden in het bijzonder. Daarnaast wil de Gebiedscoöperatie bijdragen aan het vermeerderen en delen van de beschikbare kennis van en tussen de leden en het ontsluiten van (financiële) hulpbronnen die beschikbaar zijn voor de collectiviteit en niet alleen voor individuele leden om de hiervoor genoemde doelen te bereiken.

Zo kan de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen fungeren als een maatschappelijke onderneming en als aanjager van maatschappelijke en economische innovatie. Samen met de stakeholders in de regio willen we nieuwe kennis en inzichten ontwikkelen en deze toepassen in de vraagstukken van de regio. De vastgestelde innovatieagenda gaat over de volgende thema’s: Gebiedsontwikkeling, Techniek en maakindustrie, Ondernemerschap, Bio based economy, Energietransitie, Regionaal voedsel en Zorg.

Uitnodiging werkgevers voor de informatiebijeenkomst

Uitnodiging werkgevers voor de informatiebijeenkomst

Hoewel de economie iets afkoelt, is daar op de arbeidsmarkt weinig sprake van. De krapte die er een jaar geleden was, is er nog steeds en gaat voorlopig niet weg. Weet jij al welke stappen je gaat zetten om de blijvende uitdaging van de arbeidsmarkt aan te pakken? Op deze bijeenkomst kun je daartoe inspiratie en informatie opdoen en erover met andere werkgevers en adviseurs van Werk in Zicht in gesprek gaan. Er is ook volop gelegenheid om onder het genot van hapjes en drankjes te gaan netwerken en je kunt je laten rondleiden door het museum van STAR. 
Lees het hele bericht
 
Wandel met je collega’s, vrienden of sportmaatje!

Wandel met je collega’s, vrienden of sportmaatje!

Beste lezer, Zoals u waarschijnlijk weet is 14 september a.s. de RUN in Winschoten. Veel (bedrijven)teams doen mee aan de 10*10 km estafette hardlopen.   Al jaren is de WandelRUN een onderdeel van de RUN. De wandelaars kunnen kiezen uit een aantal afstanden, 10, 20 of 30 km. De routes zijn afwisselend en lopen langs en door monumenten, bezienswaardigheden en natuurgebieden.   Dit jaar kunnen bedrijven, organisaties en sport- of vriendenclub als team deelnemen aan de WandelRUN.   Een wandelteam moet bestaan uit minimaal 5 deelnemers. Deelnemers kunnen kiezen welke afstand ze willen lopen.   De kosten voor de WandelRUN zijn bij 5 deelnemers €9.- per deelnemer.   Uw team kunt u aanmelding via: wandelen@runwinschoten.nl   U hoeft deze wandelgroep niet in te schrijven via de website. Wij zullen u een factuur toesturen.   Met vriendelijke wandelgroet,   Angelique Wiekens wandelen@runwinschoten.nl
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.