Terug naar Nieuws

Interview met Gert Kruijer van Kruijer Foods

Gepubliceerd op:
Interview met Gert Kruijer van Kruijer Foods

In 1996 is Gert Kruijer begonnen met zijn bedrijf Kruijer Foods, export van vlees, wild en gevogelte. Daarnaast heeft hij in het jaar 2000 het ouderlijk akkerbedrijf overgenomen. Februari 2014, tijd voor een interview.

Kruijer Foods exporteert exclusieve vleessoorten zoals Australisch rundvlees, rosé kalfsvlees, Iberico varkensvlees en Wagyu rundvlees. (Deze laatstgenoemde runderen drinken bier en worden gemasseerd; deze wijze komt van oorsprong uit Japan, vroeger waren deze runderen alleen voor de keizer!) Naast vlees is Kruijer Foods gespecialiseerd in wild en gevogelte zoals damhert, Nieuw-Zeelands hert, kangoeroe,  fazant en kip.

Kruijer Foods verkoopt deze producten aan supermarktorganisaties en Cash & Carry bedrijven als de Makro.

Op het akkerbouwbedrijf verbouwt Gert Kruijer tarwe, suikerbieten en houdt hij percelen voor natuurbeheer. Sinds ca. 2 jaar heeft hij een eigen opslag gebouwd in de vorm van graansilo’s om flexibeler in te kunnen spelen op de markt.

Met welke landen doe je zaken?

Griekenland, scandinavie en o.a. de Baltische staten. Momenteel zijn we verder aan het kijken richting Rusland.

Merk je veel van de economische crisis? Met name in griekenland?

Zeer zeker, dat is ook een van de redenen dat we steeds meer omgeschakeld zijn naar de meer gangbare producten zoals kip en kalfsvlees. Vooral in Griekenland is de verkoop van luxe producten een stuk minder geworden. De verkoop van goedkopere producten, zoals kip, is weer meer geworden.

In Noorwegen gaan de zaken heel goed, daar merken we weinig van de crisis.

Waar ben je op dit moment mee bezig? 

Op dit moment zijn we bezig een Russische studente naar Nederland te halen als stagiaire via AIESEC uit Groningen. Het is de bedoeling dat zij onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden voor onze handel op de Russische markt.

Hoe zie je de toekomst tegemoet? 

Rooskleurig; we hebben een goed jaar achter de rug en ik heb er vertrouwen in dat we dit verder uit kunnen bouwen.

Wat biedt OOG als meerwaarde voor jouw bedrijf?

Het is leuk om collega ondernemers te ontmoeten uit je eigen omgeving.

Wat is je motto?

Life is too short to drink cheap wine

Flinc biedt innovatieve ondernemers ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken

Flinc biedt innovatieve ondernemers ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken

Flinc is onderdeel van de regionale ontwikkelingsmaatschappij de NOM, het ministerie van Economische Zaken en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en biedt innovatieve ondernemers ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken. 
Lees het hele bericht
 
Mini-seminar Best Value Aanpak inkoop

Mini-seminar Best Value Aanpak inkoop

In de praktijk kunnen inkopers een aanbesteding goed in de markt zetten en kunnen verkopers deze aanbesteding winnen. Maar dan? De uitvoering van het contract eindigt te vaak in teleurstellende resultaten. Hoe kun je dat voorkomen? Kom donderdag 4 april naar het mini-seminar bij de inkoopminor van de Hanzehogeschool in Groningen!
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.