Terug naar Nieuws

Vakantiegeld, de een kijkt ernaar uit en voor de ander is het een probleem

Gepubliceerd op:
Vakantiegeld, de een kijkt ernaar uit en voor de ander is het een probleem

Enthousiast komt ze binnengestormd en gaat ze zitten. “Ik heb mijn eerste vakantiegeld gekregen”. Blij kijkt ze haar vader aan. Hij zit aan tafel en leest de krant. Het eten is bijna klaar, maar hij heeft geen trek. De stress vreet aan hem en de laatste weken valt hij af. Zijn zaak heeft geldproblemen en hij weet niet hoe dit op te lossen. Hij is het winterseizoen redelijk doorgekomen en de drie medewerkers konden blijven. 2018 was geen slecht jaar, maar er is geen vet op de ribben. Het is mei en het vakantiegeld moet worden betaald. Bovendien zei de boekhouder dat in juni extra loonheffing over het vakantiegeld afgedragen worden.

 

Zijn dochter gaat staan en ze kijkt hem vol verwachting aan. Moeizaam zet hij zijn mondhoeken omhoog en perst hij er een glimlach uit . “Fijn voor jou”, zegt hij vlak.

Ze geeft hem een zoen op zijn wang, want ze kent zijn zorgen. Gisteren heeft hij het aan tafel verteld. “Ik heb er over nagedacht pap, je moet het de jongens uitleggen en ze voorstellen om het vakantiegeld in drie maanden te betalen. En de Belastingdienst, die moet je in zes maanden voldoen. Je vertelde dat er veel werk valt te verwachten, dus het komt vast goed. De jongens gaan voor jou door het vuur en de bouwvak is toch laat dit jaar?”

 

Een paar dagen later bespreekt hij het probleem met zijn medewerkers. Het vakantiegeld betaalt hij in drie keer uit. Maar gespreid betalen lukt niet bij de Belastingdienst. Dat probleem is anders opgelost. Hij heeft na een onderzoek naar de levensvatbaarheid van zijn bedrijf een lening van de gemeente gekregen en daarmee de Belastingdienst betaald. Met de adviseur heeft hij een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn bedrijf en er wordt nu weer geld verdiend.

 

Is het Bbz een oplossing voor uw geldprobleem? Iedere gemeente in Nederland voert het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) uit. Ondernemers die financiële moeilijkheden hebben, waarbij hun bank niet in staat is om financieel te helpen, kunnen een financieringsvraag indienen bij de gemeente waar ze wonen. Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar de levensvatbaarheid van het bedrijf. Wanneer dit positief is en er wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, dan kan de ondernemer maximaal € 199.000,- lenen van de gemeente. Het rentepercentage bedraagt 8% en de aflossingstermijn worden bepaald op basis van de resultaten van het bedrijf.Wilt u weten of het Bbz uw plannen verder kan brengen en daarmee een oplossing voor uw geldproblemen is? Neem contact op met dhr. T. van der Wal. Zijn e-mailadres is Theo.vanderWal@gemeente-oldambt.nl of bel met 06 – 508 099 90.

In liefdevolle herinnering aan Jan Kloosterboer

In liefdevolle herinnering aan Jan Kloosterboer

Met groot verdriet, delen we je mee dat Jan Kloosterboer, een gewaardeerd lid van ons bestuur en een dierbare vriend van velen, dinsdag 5 december 2023 plotseling is overleden. 
Lees het hele bericht
 
10 mei inloopavond over oplossingen verkeersknooppunt de Blauwe Roos

10 mei inloopavond over oplossingen verkeersknooppunt de Blauwe Roos

De provincie Groningen, gemeente Oldambt en Rijkswaterstaat organiseren dinsdag 10 mei een informatiebijeenkomst over verkeersknooppunt de Blauwe Roos in Winschoten. Belangstellenden zijn tussen 17.00 - 20.00 uur welkom in hotel-restaurant In den Stallen in Winschoten. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.
Lees het hele bericht
 

Wilt u ook in informele sfeer uw zakelijke netwerk in de regio uitbreiden?

Maak kennis met de Ondernemerskring Oost-Groningen en kijk of een lidmaatschap bij OOG iets voor u is. Neem contact op met het secretariaat voor een vrijblijvende kennismaking.